Menu

Tájékoztató kártevők elleni védekezésről

A klímaváltozás hatásaként Magyarországon egyre enyhébb téli időjárás tapasztalható, az első őszi hideg napok beköszöntével egyre nagyobb számban találkozhatunk különböző inváziós rovarokkal a lakókörnyeztünkben. A rovarok ilyenkor fagymentes helyeket keresve az otthonunkba is befészkelik magukat.
Az Észak-Amerikából és Kína belső területeiről származó, tetemes mezőgazdasági károkat okozó poloskafajok és harlekinkaticák Magyarországon is évről évre nagyobb számban jelennek meg, melyek az első fagyok idején fagymentes búvóhelyet keresve – jellemzően októberben – a város zöldfelületein és a lakásokban is tömegesen megjelennek.

Hatvan Város Önkormányzata az inváziós rovarok irtásáról a város közterületein engedéllyel rendelkező vállalkozó útján gondoskodik a kártevőirtási feladatainak ellátásáról.

Az önkormányzat a hatékony védekezés érdekében a NÉBIH Növény, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatósághoz fordult, melyben kérelmezte a poloskafajok és a harlekinkaticák elleni KARATE ZEON 5CS elnevezésű rovarirtószer szükséghelyzeti felhasználását.
A kezelt terület permetezésekor élelmezési, munkaegészségügyi várakozási idő nincs.

Az önkormányzati tulajdonban álló zöldfelületi parkokban és füves területeken a rovarölőszer permetezési munkálatait előreláthatólag (kedvező időjárási feltételek mellett) 2017. október 2. és 2017. október 5. közötti időszakban az előírt munkavédelmi és környezetvédelmi előírások betartásával végzik.

Parkolási Ügyfélkapu

Kalandbringa

Rendezvények, Események

Kedvezmények

Hírek, Információk

HATVANI HACS