Menu

ADÓZÓINK FIGYELMÉBE
AZ ÖNKORMÁNYZATI ADÓHATÓSÁG FELHÍVÁSA

 

Tisztelt Adófizetők!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a 2020 második félévi helyi iparűzési adó és gépjárműadó befizetési határideje 2020. szeptember 15-e, építményadó és magánszemélyek kommunális adója befizetési határideje 2020. szeptember 30.
Az önkormányzati adóhatóság az adózók részére 2020. februárjában megküldte az adó folyószámla-kivonatokat, valamint a 2020. évi helyi adó első és második félévi befizetéséhez szükséges csekkeket.
Az adózók az egyenlegközlőben értesültek az éves adófizetési kötelezettségükről, amelyet két részletben kell megfizetniük.
Év közben történt változás esetén az adókivetésről szóló határozattal egyidejűleg megküldésre került a teljes évi befizetéshez szükséges csekk.
Bankszámla nyitásra kötelezett adózóinknak továbbra is banki átutalással kell eleget tenni adófizetési kötelezettségeiknek. Tájékoztatjuk Önöket, hogy magánszemélyek is teljesíthetik befizetéseiket banki átutalással, ez esetben az átutalási megbízás közlemény rovatában az értesítőn megtalálható mutató számot fel kell tüntetni.
Kérjük Önöket, amennyiben a második félévi teljesítéshez szükséges készpénzátutalási megbízásaik (csekk) nem állnak rendelkezésre, úgy jelezzék azt a 06-37-542-308-as számon, illetve a helyiado@hatvan.hu címen.
Adózóinkat értesítjük, hogy szeptember 3. napjától adófizetési kötelezettségüket bankkártyával is rendezhetik személyesen a Hatvani Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálatán.
Felhívjuk a vállalkozók figyelmét, hogy a Gazdaságvédelmi Akcióterv keretében a koronavírus-járvány gazdasági hatásainak mérséklése érdekében szükséges adózási könnyítésekről szóló 140/2020. (IV.21.) Korm. rendelet értelmében az adózó a helyi iparűzési adóbevallás-benyújtási kötelezettségét 2020. szeptember 30ig teljesítheti.
Amennyiben szeptember 15-ig nem kerül benyújtásra a bevallás, akkor 2020. szeptember 15-én a korábban bevallott iparűzési adóelőleg részlet összegét kell megfizetni.

Hatvani Polgármesteri Hivatal Adóosztály

Elérhetőségeink: 3000 Hatvan, Kossuth tér 2.,Telefon:37/542-318, e-mail: helyiado@hatvan.hu

Zöldülő város

Kedvezmények

Hírek, Információk

HATVANI HACS

Kalandbringa