Menu

KORONAVÍRUS INFORMÁCIÓK

Információ:
https://koronavirus.gov.hu/
https://www.nnk.gov.hu/index.php/koronavirus-tajekoztatok

A hatvani önkormányzat nevében házalnak hamis adománygyűjtők Hatvanban és környékén. Ilyen módon az önkormányzat nem kér adományokat. Vigyázat, csalók!

Több jelzés is érkezett a városvezetéshez, miszerint a hatvani önkormányzat nevében autókkal járják a várost, akik adománygyűjtésre hivatkozva kérnek pénzt. A hatvani önkormányzat felhívja a figyelmet, hogy munkatársai, képviselői és megbízottai sem gyűjtenek adományt házalva, Hatvanban és környékén. A városvezetés felháborítónak tartja, hogy egyesek visszaélnek a hatvaniak jóindulatával és ebben a nehéz helyzetben megpróbálják kihasználni az állampolgárok jóhiszeműségét. Az önkormányzat határozottan elítél minden ilyen cselekedetet. Hatvan polgármestere, Horváth Richárd az ügyben feljelentést tett.

– Ebben a kihívásokkal teli időszakban az összefogás lehet az egyetlen kulcs, hogy visszaszorítsuk a járványt. Éppen ezért óriási károkat okoznak azok, akik az emberek bizalmát használják ki, ezzel veszélybe sodorva a hatvaniak egymásba vetett hitét. Arra kérjük mindazokat, akiknél megjelennek a csalók, hogy azonnal értesítsék a rendőrséget – áll az önkormányzat közleményében.

A hatvani önkormányzat kizárólag a helyi Koronavírus Elleni Védekezési Alapba gyűjt támogatásokat a 10403538-49575051-56561111 számlaszámra. Vigyázzunk egymásra!

Forrás: https://hatvanihirlap.hu/csalok-keregetnek-az-onkormanyzat-neveben/

Az önkormányzat 20 db germicid lámpát vásárolt a koronavírus-járvány elleni küzdelem érdekében. A berendezéseket a város orvosi- és fogorvosi rendelőiben használják fertőtlenítés céljából.

Húsz darab germicid lámpát vásárolt a hatvani önkormányzat, melyeket a város házi-, gyermek- és fogorvosi rendelőibe helyeznek el. Ezek felszerelése már el is indult, így például a Bástya utcai rendelőben már felrakták őket a falra. A germicid lámpa speciális UV-C tartományú fényforrás, ami rövidhullámú ultraibolya sugárzással roncsolja a kórokozók DNS-ét, ionizálja az oxigént és ózon keletkezik, ami szintén fertőtlenítő hatású. Éppen ezért alkalmas arra, hogy zárt térben sterilizálja az eszközöket.

Lestyán Balázs alpolgármester elmondta: az önkormányzat a germicid lámpák beszerzésével a koronavírus-járvány terjedését igyekszik megfékezni. A cél, hogy az orvosi rendelőkben a szakemberek és a páciensek minél biztonságosabb körülmények között tartózkodjanak. A lámpákat éjszakánként fogják használni, hogy reggelre steril környezetben kezdődhessen meg a munka. Korábban az önkormányzat egy ózongenerátort is vásárolt a mentősök számára. Az az eszköz szintén fertőtlenítésre alkalmas.

Forrás: https://hatvanihirlap.hu/mar-szerelik-a-germicid-lampakat/

Horváth Richárd és Lestyán Balázs a háziorvosoknak, kórházi dolgozóknak, mentősöknek és a szociális szolgálat munkatársainak osztott szét több hónapra elegendő C-vitamint, hogy ezzel is segítsék munkájukat.

Több, mint 1 millió forint értékben, összesen 400 doboz C-vitamint ajánlott fel a Bioco gyár Hatvannak. Ezt a több doboznyi adományt Lestyán Balázs vette át a cég lőrinci telephelyéről. – Nagyon szépen köszönjük ezt a segítséget, hiszen ebben az időszakban kiemelten fontos, hogy karban tartsuk az immunrendszerünk. A vitaminokat pedig azoknak juttatjuk el, akik a járvány során a legnagyobb veszélynek vannak kitéve: az egészségügyi dolgozóknak – fogalmazott az alpolgármester.

Így Horváth Richárddal közösen felkeresték a hatvani háziorvosokat, hogy átadják számukra a vitaminokat. A Bástya utcai és a Bajcsy úti rendelőben is mindenki számára több hónapra elegendő készítményt hagytak a dolgozóknak. Ugyanígy vittek a szociális szolgálat munkatársainak is, akik a hétköznapokban nagy segítséget nyújtanak az idősek ellátásában, és kaptak a mentősök is, akik szintén fokozott veszélyben vannak. – Úgy gondoltuk, azoknak osztjuk szét, akik az első fronton küzdenek értünk, hatvaniakért. Köszönjük nekik azt az áldozatos és fáradhatatlan munkát, amit végeznek. Jó egészséget és kitartást kívánunk nekik! – mondta a polgármester.

A város vezetése a kórház számára is több doboznyi C-vitamint adott át, hogy ezzel is támogassa az ott dolgozókat. Az önkormányzat nemrégiben 18 millió forintot ajánlott fel a kórház számára, hogy abból koronavírus-gyorsteszteket és egy azt elemző gépet vásároljanak. Ez már meg is történt, a gépet múlt héten üzembe is helyezték az egészségügyi intézményben.

Forrás: https://hatvanihirlap.hu/2c-vitaminnal-segitik-az-egeszsegugyi-dolgozokat/

Kedd reggel megérkeztek a hatvani kórházba a koronavírus-gyorstesztek és az azokat tesztelő PCR gép. Ezt a beruházást a város által felajánlott 18 millió forintból finanszírozta az egészségügyi intézmény.
Már Hatvanban van az a gép, ami elemezni tudja a koronavírus-gyorsteszteket. Kedd reggel érkezett meg a kórházba. Ám nemcsak a gép, hanem több teszt is van már a városban, így hamarosan elindulhat a gyanús esetek tesztelése.

– Ez a berendezés rendkívül hasznos segítséget nyújt majd a koronavírus-járvány megfékezésében. Ilyen gép a hatvani kórházon kívül még a Honvéd Kórházban működik csupán, ezért kiemelten nagy segítség lesz ez a műszer a térségben a járvány elleni küzdelemben. A teszt eredménye a mintavétel után 70 perccel már rendelkezésünkre áll, ezért hatékonyan és gyorsan el tudjuk majd különíteni a COVID-19 vírussal fertőzötteket a gyanús esetektől. Fontos azonban hangsúlyozni, hogy ezt a tesztet csakis azoknál fogjuk alkalmazni, akik súlyos tünetekkel jelentkeznek a sürgősségi betegellátásban. Akik enyhe tünetekkel rendelkeznek, ott elegendő lesz a lassabb teszt elvégzése is – részletezte Dr. Sarnyai Ákos, a hatvani kórház sürgősségi osztályának vezető főorvosa.

Hozzátette: továbbra is az lenne a legfontosabb, hogy a lakosság tartsa be a már kihirdetett előírásokat. Aki teheti, maradjon otthon, mossanak gyakran és alaposan kezet, és csökkentsék minimálisra a személyes érintkezéseket.

Az új berendezést és a hozzá tartozó teszteket abból a 18 millió forintból vásárolta meg a kórház, amit a hatvani önkormányzat ajánlott fel számukra még múlt pénteken. Ezenkívül a kórház folyamatosan kap a környező településekről is támogatásokat, így például Lőrinci három millió forintot ajánlott föl. Az így összegyűlt pénzből pedig további teszteket vesznek.

Forrás: https://hatvanihirlap.hu/888mar-hatvanban-is-tudnak-koronavirus-teszteket-vegezni/

A hatvani önkormányzat egy ózongenerátor megvásárlásával segíti a hatvani mentősök mindennapjait. A készülék a mentőautó és az állomás fertőtlenítésére alkalmas.

Egy ózongenerátorral gazdagodott a hatvani mentőállomás. Az önkormányzat anyagi támogatásával, a Hatvan és Vidéke Mentőallapítványon keresztül sikerült megvásárolni egy ilyen fertőtlenítő készüléket. Ez egy teljesen veszélymentes és vegyszermentes fertőtlenítést biztosít a mentősök számára. Minden gombát, penészt és atkát elpusztít egy kezeléssel. Elsősorban a mentőautó fertőtlenítése során vesszük hasznát, hiszen mindent csiramentessé tesz, anélkül, hogy kárt tenne az orvostechnikai eszközökben. Mindent lefertőtlenít, legyen az kárpit, ruha vagy valamilyen eszköz. Összesen 20-25 perc alatt elvégzi a munkát. Nagyon fontos most a fertőtlenítés saját magunk és a betegeink védelmében is – fogalmazott Szabó László, a mentőállomás vezetője. Mindemellett az állomás többi helyiségében is nagy hasznát veszik majd, így akár a hálóban, nappaliban, fürdőben, de még a garázsban is tudnak vele szakszerűen és gyorsan fertőtleníteni.

– A mentősök jelezték felénk, hogy szükségük lenne egy ózongenerátorra, mivel ezzel a készülékkel könnyebben és legfőképpen gyorsabban tudnák fertőtleníteni az eszközeiket. Éppen ezért arról döntöttünk, hogy vásárolunk nekik egy ilyen készüléket. Kiemelten fontos az egészségügyi dolgozók munkája, hiszen ők az első sorban harcolnak a vírussal szemben. Azon dolgozunk, hogy amiben csak tudunk, támogassuk őket – jelentette ki Horváth Richárd polgármester.

Forrás: https://hatvanihirlap.hu/ozongeneratorral-segitik-a-mentosok-munkajat/

Egyre többen jelentkeznek, hogy segítenék a várost ebben az időszakban, ezért létrehozták a Koronavírus Elleni Védekezési Alapot. Így, aki szeretne, anyagilag is tudja támogatni a járvány elleni harcot.

Már korábban beszámoltunk arról, hogy Horváth Richárd a közösségi oldalán írt arról: milyen sok hatvani jelentkezik nála, hogy segítené a koronavírus elleni harcot. Többen ajánlották fel szolgáltatásukat, hogy maszkokat varrnak, mások a teherautójukat bocsájtanák a város rendelkezésére, és sokan pénzzel támogatnák a küzdelmet. Most a polgármester arról írt, hogy éppen ezért létrehozták a Koronavírus Elleni Védekezési Alapot, így aki anyagilag segítene, ezen a módon teheti meg. Az összeget a szociális szolgálat megerősítésére és a hatékony védekezés érdekében használják fel.

Koronavírus Elleni Védekezési Alap
számlaszám: 10403538-49575051-56561111

Aki pedig más módon segítené a munkát, az a polgarmester@hatvan.hu e-mail címen jelentkezzen.

Forrás: https://hatvanihirlap.hu/anyagilag-is-lehet-tamogatni-a-koronavirus-elleni-kuzdelmet/?fbclid=IwAR0oHZ3Em_nHl-Ol2CgdIpqEtst-om0KhUNg0jyD4iQI_NEV9OygS3Faj84

Bevásárolnak, postára mennek és gyógyszereket is kiváltanak a szociális szolgálat munkatársai azoknak az időseknek, akik már elmúltak 70 évesek, segítségre szorulnak, és vállalják, hogy nem mozdulnak ki otthonról.

A hatvani Szociális, Gyermekjóléti és Egészségügyi Szolgálat munkatársai továbbra is kijárnak az idősekhez, az étkeztetésük is folyamatos, a Támogató Szolgálat pedig az eddig megszokottak szerint gondozza ellátottjait.

A koronavírus-járvány ideje alatt pedig további szolgáltatásokkal segítenek az időseknek. Ha vállalják, hogy nem mozdulnak ki otthonról, akkor bevásárolnak, gyógyszert váltanak ki és a postára is elmennek helyettük. – Nagyon fontos hangsúlyozni, hogy ez akkor működik megfelelően, ha valóban nem hagyják el lakóhelyüket. Arra kérünk mindenkit, hogy tartsák be az utasításokat – mondta Semperger Katalin, a Szociális, Gyermekjóléti és Egészségügyi Szolgálat vezetője.

A szociális szolgálatnál jelentkezhetnek azok a 70 év feletti idősek, akik segítségre szorulnak.

Egész nap hívható: 06706386645

Hétfőtől péntekig, 09:00-14:00 hívható: 0637340515


A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) Nemzeti Biztonsági Laboratóriumában sikeresen izolálták a koronavírust, Magyarországon először – jelentette be az országos tisztifőorvos a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs sajtótájékoztatóján.

Müller Cecília hangsúlyozta: ezzel lehetőség nyílik a magyarországi vakcinafejlesztésre és új vírusellenes terápiák kipróbálására. A kórokozót Kiss Zoltán virológus vezetésével sikerült izolálni, a vírust hazai és külföldi kutatók számára élő és nem élő változatban is rendelkezésre bocsátják.
Az izoláció a vírus működésének jobb megismerésére is lehetőséget ad – mutatott rá.
Felidézte: kutatóik nagy tapasztalatokkal rendelkeznek a jelenlegi vírus korábbi elődeiről is. Elkezdtek tesztelni egy vírusellenes szert is – mondta.
Minden erőnkkel és tudásunkkal annak a kutatócsoportnak a rendelkezésére állunk, amelyet Orbán Viktor miniszterelnök a napokban felállított – fogalmazott.
Újságírói kérdésre válaszolva elmondta: nehéz megválaszolni mikor lehet ebből a sikerből védőoltatás, ezt a kutatók jobban tudják, egy új védőoltás kifejlesztése sokszor egy-két évig is eltarthat, de ez a siker óriási előrelépést jelent.
Forrás: https://koronavirus.gov.hu/cikkek/orszagos-tisztifoorvos-sikeresen-izolaltak-az-nnk-laborjaban-koronavirust

További intézkedéseket hoztak Hatvanban, így március 17-től bezár az összes kulturális intézmény, a lengyel piac, és nem nyitják meg a Munkácsy-kiállítást.

Múlt héten már több olyan döntés született a városban, amik mind arról szóltak, hogyan fékezzék és akadályozzák meg a vírus terjedését. Az önkormányzat folyamatosan figyelemmel kísérik az operatív törzs ajánlásait. Szombaton arról döntöttek, hogy nem csak az iskolák, hanem a bölcsődék és az óvodák zárva lesznek, valamint arról is, hogy miként működik tovább a közétkeztetés a városban.

Ma további korlátozásokat vezettek be: a Markovits Kálmán Uszodát, a lengyel piacot bezárják, a Munkácsy-kiállítást pedig határozatlan időre felfüggesztik – jelentette be hétfőn Horváth Richárd. Utóbbival kapcsolatban megkezdték a tárgyalásokat arról, hogy tovább maradhassanak a képek Hatvanban. Emellett a kulturális intézmények is zárva lesznek keddtől. A legfontosabb a hatvaniak biztonsága. Ennek érdekében hoztuk meg ezeket a döntéseket. Megvédjük a hatvaniakat és megvédjük ezt a várost – fogalmazott a polgármester. Ugyanakkor a belvárosi zöldségpiac nyitva marad, mivel az az alapvető ellátáshoz nélkülözhetetlen. A város vezetése folyamatosan vizsgálja, hogy milyen hatásai vannak a járványnak a településre nézve és alkalmazkodnak a kialakult helyzethez.

Leszögezte: Hatvanban jelenleg nincs koronavírusos beteg. Szerinte kiemelten fontos, hogy mindenki tartsa be azokat az ajánlásokat, amiket a szakemberek mondanak, nyugodtan és fegyelmezetten kell gondolkodni és cselekedni, hiszen a járvány megfékezése ezen múlik.
Forrás: hatvanihirlap.hu

Az Országos Orvosi Ügyelet Nonprofit Kft. arra kéri a betegeket, csak indokolt esetben keressék az ügyeletet.

Az Országos Orvosi Ügyelet Nonprofit Kft. közleményében tudatta, hogy március 16-tól csak a valóban sürgősségi eseteket látja el (életveszélyes állapotok, ellátás elmaradásával tartós egészségkárosodást okozó megbetegedések- Ütésszerű fejfájás, homályos látás, kettőslátás, végtag gyengeség, mellkasi fájdalom, fulladás influenza-szerű tünetek nélkül, véres vizelet. Hasi fájdalom. Széklet kimaradás legalább 3 nap, ezzel egyidejű hányás, sárgaság. Házilag nem csökkenthető vérnyomás. Fülfájás).

Arra kérik a betegeket, hogy panasz esetén hívják a 06/30-522-38-71 telefonszámot, melyen keresztül ápoló kollégánk felveszi panaszait, szükség esetén orvosi ellátást, és/vagy tájékoztatást nyújt a további teendők vonatkozásában.
Forrás: hatvanihirlap.hu

A kormány felhívása az idősekhez és családtagjaikhoz.
A koronavírus-járvány az idősekre jelenti a legnagyobb veszélyt – írja a koronaviros.gov.hu. Ezért arra kérnek mindenkit, hogy fogadjanak meg néhány fontos tanácsot, amivel jelentősen csökkenthető a fertőzés veszélye.

Ø Kerüljék azokat a helyeket, ahol sokan vannak, különösen a zárt tereket, a csoportos rendezvényeket, és lehetőség szerint a tömegközlekedést!

Ø Kerüljék az érintkezést lázas betegekkel, vagy olyan hozzátartozóval, aki köhög, tüsszög, lázas!

Ø Gyakran és alaposan mossanak kezet, szappannal és vízzel!

Ø Kerüljék a puszit, az ölelést, és a kézfogást!

Ø Szellőztessenek gyakran!

Ø Egyenek sok gyümölcsöt, zöldséget és vitamindús ételeket!

Ø Ha tüneteik vannak (például láz, szárazköhögés, izomfájdalom), akkor ne személyesen menjenek a házirorvoshoz, hanem telefonon hívják a háziorvosukat!
Fontos, hogy a családtagok is most jobban figyeljenek az idős hozzátartozóikra!

Ha pl. valamely családtag (unoka, gyerek) a közelmúltban külföldi fertőzött területen járt vagy előfordulhat, hogy valaki olyannal érintkezett, aki fertőzött, most lehetőség szerint kerülje az érintkezést idősebb szüleivel, nagyszüleivel!

Vigyázzunk egymásra! Vigyázzunk az idősekre!
Forrás: hatvanihirlap.hu

Védőeszközöket kapnak a munkájukból kifolyólag veszélyeztetettebb postai munkatársak a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása miatt. A Magyar Posta Zrt. vezetése számára elsődleges dolgozóinak védelme és a postai szolgáltatások folyamatos biztosítása, ezért több intézkedésről is döntött a hétvégén.

Arcmaszkot és gumikesztyűt kapott hétfő reggel minden olyan postai dolgozó, akinek közvetlen ügyfélkapcsolata van. A Magyar Posta számára a legfontosabb a munkavállalói egészségének és biztonságának védelme, ezért rendelte el a kézfertőtlenítők használata és a fokozott takarítás után védőfelszerelések kiosztását és alkalmazását. A maszkokat a kézbesítők, a postai ügyintézők és a csomagkézbesítők kapják. A kiosztott védőfelszerelések utánpótlása folyamatos lesz.

A koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása érdekében március 16-tól a várakozásra is új szabályokat hoztunk, hasonlóan a gyógyszertárakhoz. Eszerint egyszerre csak annyi ügyfél tartózkodhat az ügyféltérben, ahány kiszolgáló pult működik, a többi várakozót kérjük, hogy a bejárat előtt várjon, egymástól javasoltan kb. 1 méterre. Az új várakozási rend nemcsak a postai dolgozók, hanem az ügyfelek egészségét és biztonságát is szolgálja, ezért kérjük ügyfeleink megértését.

A küldemények kézbesítése, valamint a postai kifizetések, például a nyugdíj és a családtámogatások, kézbesítése folyamatos. Amennyiben a postai szolgáltatásokat illetően a veszélyhelyzetre való tekintettel további változtatások szükségesek, arról időben tájékoztatást adunk ügyfeleink részére.
Forrás: hatvanihirlap.hu

Hatvani Közétkeztetési Kft., a jelenlegi helyzetben is biztosítja a meleg ételt.

A koronavírus járvány terjedése miatt kialakult veszélyhelyzet alatt életbe lépett digitális tanrend miatt a tanulók nem látogathatják az oktatási intézményeket.  Az önkormányzat döntése alapján március 16-tól határozatlan időre rendkívüli szünetet tartanak a hatvani bölcsődékben és óvodákban. A város közétkeztetését biztosító Hatvani Közétkeztetési Kft., a nevelési és oktatási intézményekben felügyeleti rendszerben tartózkodó gyermekek étkezését az adott helyen biztosítja.

Amennyiben a szociális ellátásra jogosultak körében igény mutatkozik meleg étkezés igénybevételére, a nyári gyakorlatnak megfelelően szolgáltatási, átvételi pontokon biztosítjuk a szolgáltatást.
2020. március 16-tól, az előre megrendelt ételt, 11.30 – 12.30 közötti időpontban tudják átvenni az érintettek az alábbi tálalókonyháinkon.

Átvételi pontok:

Hatvani Szent István Általános Iskola tálaló, Bajcsy-Zsilinszky. út 8.

Kodály Zoltán Általános Iskola főzőkonyha, Géza fejedelem utca 2.

Az ételeket előre kiadagolva egyszer használatos dobozokban biztosítják.

Arra kérik a szülőket, hogy a tálalóegységekbe ne lépjenek be!

A további időszakra az étkezési ellátás igénylését a megszokott módon, az intézményeken keresztül, valamint Hatvan Város Önkormányzatának szociális osztályán lehet jelezni – adta hírül a Hatvani Közétkeztetési Kft.

Telefonon és e-mailen, valamint korlátozott számban, személyesen lehet intézni az ügyeket a hivatali ügyfélszolgálaton.

A Hatvani Polgármesteri Hivatal valamennyi szervezeti egységénél – kivéve az Ügyfélszolgálatot és az Újhatvani Ügyfélszolgálati Irodát – az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány megelőzése, illetve következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében március 16-tól határozatlan ideig a személyes ügyfélfogadás szünetel – tájékoztatott Kovács Éva jegyző. Telefonon és e-mailen továbbra is lehet ügyeket intézni.

A polgármesteri hivatalban, az ügyfélszolgálaton pedig csak annyi ügyfelet fogadnak egyszerre, ahány ügyintéző bent van. Az ügyfélfogadási idő is változik: hétköznaponként 8 órától 12 óráig vannak nyitva.

Az anyakönyvi ügyek intézése továbbra is az anyakönyvvezetői irodában történik az ügyfélszolgálat fenti ügyfélfogadási rendjének megfelelően. Az Újhatvani Ügyfélszolgálati Irodán az ügyfélfogadás az eredeti rendnek megfelelően történik azzal, hogy az iroda helyiségében egyszerre csak egy ügyfél tartózkodhat.

Holnaptól újabb szigorítások lépnek életbe a hatvani kórházban.

A koronavírus járványra való tekintettel az Albert Schweitzer Kórházban a Koronavirus Operatív Testület döntése szerint 03.17-től az alábbi korlátozások lépnek életbe. Az elektív, egynapos és ambuláns műtétek a járvány idejére felfüggesztésre kerülnek. A már előjegyzett betegeknél sem végzik el. Kizárólag sürgős műtétek kerülnek elvégzésre. A járóbeteg szakrendelőben csak és kizárólag halasztást nem tűrő ellátás vehető igénybe.

A szülészet- nőgyógyászati UH vizsgálatok közül csak a terhesgondozás keretében szükséges UH és NST vizsgálatok kerülnek elvégzésre. Mindkét járóbeteg szakrendelőben bevezetik az egykapus beléptetést és az előzetes triage-t, melynek keretében non-kontakt hőmérővel ellenőrzik a hőmérsékletet. A járóbeteg rehabilitációs központ valamennyi szolgáltatása felfüggesztésre kerül a járvány teljes idejére a központi laboratóriumban csak a sürgős laborvizsgálatokat végzik el.

A képalkotó diagnosztikai vizsgálatokra érkező betegeket csak a vizsgálati időpont előtt 5 perccel lesz lehetőség beengedni. Az Egészségfejlesztési Iroda valamennyi programja felfüggesztésre kerül. Az aszódi járóbeteg szakrendelőben csak sürgős laboratóriumi vizsgálatot végeznek, minden más szakrendelés szünetel.

Az iskolák mintájára, Hatvanban sem lesznek nyitva hétfőtől a bölcsődék és az óvodák a koronavírus miatt.

Hétfőtől határozatlan időre rendkívüli szünetet tartanak a hatvani bölcsődékben és az óvodákban – jelentette be közösségi oldalán szombaton Horváth Richárd.

Így a városban az általános és a középiskolákhoz hasonlóan ezek az intézmények is zárva lesznek, a nevelőtestület ez idő alatt is az intézményben tartózkodik majd.  A polgármester arról is tájékoztatott, hogy kiemelten indokolt esetben gyermekfelügyeletet tartanak a városban.

– Továbbra is mindent megteszünk azért, hogy megvédjük a hatvaniak egészségét. Ennek érdekében, ha kell szigorú döntéseket hozunk. Ugyanakkor közös felelősségünk, hogy elkerüljük a járványt! Kérek mindenkit, hogy fegyelmezetten tartsa be az óvintézkedéseket és a védekezést szolgáló határozatokat! Csak összefogással győzhetünk a járvánnyal szemben! Mi hatvaniak képesek vagyunk rá! Mindenkitől felelősségteljes hozzáállást, türelmet, kitartást és higgadtságot kérek – fogalmazott Horváth Richárd.

A miniszterelnök pénteken azt közölte: hétfőtől bezárnak az oktatási intézmények. Egy új, digitális munkarend lép életbe így az oktatás a tantermeken kívül zajlik majd. Az óvodákról és a bölcsődékről nem beszélt. A napokban kihirdetett rendkívüli helyzet miatt az önkormányzat nem dönthetett róluk, de szombaton az operatív törzs bejelentette, hogy ismét az önkormányzatok hozhatják meg ezeket a döntéseket. Hatvanban azonnal összeültek tanácskozni, és az intézményvezetőkkel közösen arra jutottak, hogy hétfőtől határozatlan időre rendkívüli szünetet rendelnek el a bölcsődékben és az óvodákban is.

Az iskolák mintájára, Hatvanban sem lesznek nyitva hétfőtől a bölcsődék és az óvodák a koronavírus miatt.

Hétfőtől határozatlan időre rendkívüli szünetet tartanak a hatvani bölcsődékben és az óvodákban – jelentette be közösségi oldalán szombaton Horváth Richárd.

Így a városban az általános és a középiskolákhoz hasonlóan ezek az intézmények is zárva lesznek, a nevelőtestület ez idő alatt is az intézményben tartózkodik majd. A polgármester arról is tájékoztatott, hogy kiemelten indokolt esetben gyermekfelügyeletet tartanak a városban.
– Továbbra is mindent megteszünk azért, hogy megvédjük a hatvaniak egészségét. Ennek érdekében, ha kell szigorú döntéseket hozunk. Ugyanakkor közös felelősségünk, hogy elkerüljük a járványt! Kérek mindenkit, hogy fegyelmezetten tartsa be az óvintézkedéseket és a védekezést szolgáló határozatokat! Csak összefogással győzhetünk a járvánnyal szemben! Mi hatvaniak képesek vagyunk rá! Mindenkitől felelősségteljes hozzáállást, türelmet, kitartást és higgadtságot kérek – fogalmazott Horváth Richárd.

A miniszterelnök pénteken azt közölte: hétfőtől bezárnak az oktatási intézmények. Egy új, digitális munkarend lép életbe így az oktatás a tantermeken kívül zajlik majd. Az óvodákról és a bölcsődékről nem beszélt. A napokban kihirdetett rendkívüli helyzet miatt az önkormányzat nem dönthetett róluk, de szombaton az operatív törzs bejelentette, hogy ismét az önkormányzatok hozhatják meg ezeket a döntéseket. Hatvanban azonnal összeültek tanácskozni, és az intézményvezetőkkel közösen arra jutottak, hogy hétfőtől határozatlan időre rendkívüli szünetet rendelnek el a bölcsődékben és az óvodákban is. Forrás: hatvanihirlap.hu

A gyermekorvosok a központilag meghatározott utasításokat követik. Erre szeretnék a családok figyelmét is felhívni. Eszerint a legfontosabbak:

1. Ha Ön gyermekével, vagy nélküle, olyan helyen járt, ahol koronavírus okozta (rövidítve: COVID-19) eseteket jelentettek, DE tünetmentes, nem szükséges semmilyen külön óvintézkedést tennie, élheti mindennapjait.

2. Ha az Ön gyermeke az 1. pont szerint tünetmentes, mielőtt visszatérne a közösségbe, kérjük, hogy nyilatkozzon állapotáról az óvodában, iskolában. Ha a bölcsőde, óvoda vagy iskola, a járvány megelőzése céljából saját hatáskörében úgy rendelkezik vagy a szülőket arra kéri, hogy az esetleges betegség lappangási ideje alatt a diák maradjon otthon, akkor javasoljuk a tanács megfogadását! Amennyiben ez idő alatt a gyermeknél bármilyen panasz fellép, akkor kérjük, TELEFONON haladéktalanul értesítse háziorvosát!

3. Ha Ön gyermekével, vagy nélküle közvetlen kapcsolatba került olyan emberrel, akinél igazolódott a COVID-19, DE tünetmentes, haladéktalanul tájékoztassa TELEFONON házi gyermekorvosát, kövesse utasítását és MARADJON OTTHON!

4. Ha Ön gyermekével, vagy nélküle, olyan helyen járt, ahol koronavírus eseteket jelentettek, vagy, amennyiben Ön közvetlenül kapcsolatba került olyan emberrel, akinél igazolódott a COVID-19, ÉS influenzaszerű tünetei, különösképp láz, köhögés, nehezített légzés léptek fel,haladéktalanul tájékoztassa TELEFONON házi gyermekorvosát, kövesse utasítását és MARADJON OTTHON!

5. A COVID-19 fertőzés által aktuálisan érintett területekről a következő oldalakon tájékozódhat: www.nnk.gov.hu illetve https://www.ecdc.europa.eu/en/cases-2019-ncov-eueea.

6. Ha nem járt COVID-19 által érintett területen és nem találkozott igazolt COVID-19 beteggel, de gyermekének lázzal, köhögéssel, megfázással járó megbetegedése zajlik, TARTSA OTTHON, NE engedje bölcsődébe, óvodába, iskolába, míg teljesen meg nem gyógyul.

7. Amennyiben bizonytalan, hogy gyermeke vajon megfertőződött-e COVID-19 vírussal, NE VIGYE házi gyermekorvosa rendelésére, NE VIGYE gyermekorvosi ügyeletre, hanem hívja fel telefonon házi gyermekorvosát, vagy a zöld számok valamelyikét: 06-80/277-455, 06-80/277-456!

Zöldülő város

Kedvezmények

Hírek, Információk

HATVANI HACS

Kalandbringa