Menu

Helyi adó-naptár 2018-ra

Változást követő év január 15.: Az építményadó, magánszemélyek kommunális adója kötelezettségében bekövetkezett változások bejelentése.
Január 15.: Tételes adóalap szerinti adózó KATA adóalany adókedvezmény, adóalap mentesség érvényesítése helyi iparűzési adó bevallás benyújtásával.
A 2017. évben eladott és vásárolt ingatlanok ügyében az adóalanyoknak bejelentési kötelezettségük van az önkormányzati adóhatóság felé.
Február 15.: A kisadózó vállalkozások tételes adója hatálya alá tartozó vállalkozó bejelentése. /KATA/
Március 16.: Helyi iparűzési adóelőleg és a gépjárműadó I. félévi részének befizetése.
Március 31.: Építményadó és magánszemélyek kommunális adója I. félévi részének befizetése.
Talajterhelési díj megfizetése és bevallás benyújtása.
Május 31.: 2017. évi helyi iparűzési adó bevallása. A vállalkozó által már 2017. évben befizetett adóelőleg és feltöltési kötelezettség, valamint a tényleges adó különbözetének esedékessége.
Szeptember 15.: Helyi iparűzési adóelőleg és a gépjárműadó II. félévi részének befizetése.
Szeptember 30.: Építményadó és magánszemélyek kommunális adója II. félévi részének befizetése.
December 20.: Helyi iparűzési adó feltöltési kötelezettségéről adóbevallás benyújtása és az adó-kiegészítés megfizetése.

Tájékoztatjuk Tisztelt Adózóinkat, hogy 2018. január 1-jétől építményadó fizetési kötelezettség áll fent „a településkép védelméről szóló törvény szerinti reklámhordozó’-k után. Az építményadó alanya a reklámhordozó polgári törvénykönyv szerinti tulajdonosa. Az adó alapja a reklámhordozó reklámközzétételre használható, m2-ben számított felülete. Az adó mértéke 10.000 .- Ft/m2. A tulajdonosok bevallásai kötelezettségeiket 2018. január 1-től teljesíthetik a www.hatvan.hu honlapon elérhető formanyomtatványon.
Elérhetőségeink:
3000 Hatvan, Kossuth tér 2.
Tel.:37/542-300; Fax.: 37/542-313
email: helyiado@hatvan.hu

Parkolási Ügyfélkapu

Kalandbringa

Rendezvények, Események

Kedvezmények

Hírek, Információk

HATVANI HACS