Menu

Tájékoztató kártevők elleni védekezésről

 

A klímaváltozás hatásaként Magyarországon egyre enyhébb téli időjárás tapasztalható, az első őszi hideg napok beköszöntével egyre nagyobb számban találkozhatunk különböző inváziós rovarokkal a lakókörnyeztünkben. A rovarok ilyenkor fagymentes helyeket keresve az otthonunkba is befészkelik magukat.
Az Észak-Amerikából és Kína belső területeiről származó, tetemes mezőgazdasági károkat okozó poloskafajok és harlekinkaticák Magyarországon is évről évre nagyobb számban jelennek meg, melyek az első fagyok idején fagymentes búvóhelyet keresve – jellemzően októberben – a város zöldfelületein és a lakásokban is tömegesen megjelennek.

Hatvan Város Önkormányzata az inváziós rovarok irtásáról a város közterületein engedéllyel rendelkező vállalkozó útján gondoskodik a kártevőirtási feladatainak ellátásáról.

A védekezés a NÉBIH Növény, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatósága által engedélyezett Decis Mega elnevezésű rovarölő permetezőszerrel történik.
A kezelt terület permetezésekor élelmezési, munkaegészségügyi várakozási idő 0 nap.

Az önkormányzati tulajdonban álló zöldfelületi parkokban és füves területeken a rovarölőszer permetezési munkálatait előreláthatólag (kedvező időjárási feltételek mellett) 2017. november 14. és 2017. november 26. közötti időszakban az előírt munkavédelmi és környezetvédelmi előírások betartásával végzik.

A munkákat kedvező időjárás esetén végzik.

Ezúton kérjük a Lakosságot, hogy a kezelt fák alatt ne tartózkodjanak, ne parkoljanak!

Megértésüket köszönjük!

Parkolási Ügyfélkapu

Kalandbringa

Rendezvények, Események

Kedvezmények

Hírek, Információk

HATVANI HACS