Menu

HATVANI SÉTA

Kulturális programok

Hatvanban művelődési intézmények sora szolgálja a várost és az ide érkezőket: az Ady Endre Könyvtár, a Grassalkovich Művelődési Ház, a Hatvany Lajos Múzeum és Széchenyi Zsigmond Könyvtár, valamint a VOKE Liszt Ferenc Művelődési Ház. A városi kulturális és szabadidős eseményeket évszakonként műsorfüzetben foglalják össze és természetesen az internetes portálokon is tájékoztatást nyújtanak. A programokra nemcsak a városban élők látogatnak el rendszeresen, hanem nagy számban érkeznek közelebbi és távolabbi vidékekről is. Megéri!

Fesztiválok

A város minden évben 4 programsorozatot tervez, melyet évszakonként a kulturális intézmények bevonásával valósít meg. Ilyenek: a Tavaszi Fesztivál, a Hatvani Nyár, az Őszi Fesztivál és a Téli rendezvénysorozatok. Kiemelt rendezvények: a Hatvani Csata, a Családi Nap, a Határtalan Zenei Fesztivál, a Strand Fesztivál, a Roncs Derby, Augusztus 20., a Sörfesztivál és a nagy sikerű szabadtéri jégpálya. A számos rendezvény nemcsak színesíti az ünnep- és hétköznapokat, hanem közösségteremtő erővel is bír.

Egyházi élet

Hatvanban mind a 3 történelmi egyház jelen van. A városnak két római katolikus temploma van. A belvárosban található a Grassalkovich Antal által építtetett Szent Adalbert Római Katolikus templom.

Újhatvanban pedig a Szent István Római Katolikus templom található. Az evangélikus felekezet temploma szintén Újhatvanban van. A református egyházközösség temploma a belvárosban található.

Hagyomány a városban, hogy minden évben, Pünkösdkor megtartják az ökumenikus Keresztény Fesztivált.

Parkolási Ügyfélkapu

Kalandbringa

Rendezvények, Események

Kedvezmények

Hírek, Információk

HATVANI HACS