Menu

Kedves Hatvaniak, Tisztelt Látogatók!

Nagy örömmel üdvözlöm Önt Hatvan város megújult honlapján.
Talán megbocsátja nekem, ha azt állítom: nincs még egy ilyen település a világon! A városközpontban sétálgatva az ember tekintetét szinte foglyul ejti a Grassalkovich-kastély és a Szent Adalbert Plébániatemplom szépsége, melyet a felújított Kossuth tér és a Városháza tesz még hangsúlyosabbá. Szinte naponta időzök itt negyed órát, feltöltődve e kedves látványtól. Kedvenc épületeim sorából kiemelném még a Városi Bíróságot, a Postapalotát, a Bajza József Gimnáziumot és az Újhatvani Szent István Király Templomot.

A város utcáit járva, a hatvani lakosokkal beszélgetve persze azt is jól látja az ember, hogy hol érdemes fejleszteni. Fontos célom, hogy Hatvan Heves megye gyöngyszeme és a legélhetőbb városok egyike lehessen Magyarországon. Ennek fényében indítottuk el 2016-ban közút-felújítási programunkat, teremtünk méltó körülményeket a városi könyvtárnak, s adtunk új gyermekmedencét a térségünkben népszerű strandnak. Ezért dolgozunk azért is, hogy városunk a legvirágosabb, legzöldebb település legyen.

Jó úton járunk – ezt üzeni nekem a növekvő érdeklődés a befektetők részéről is, de elsősorban az, hogy látom, amint a hatvani emberek végre álmodni mernek. Végre hisznek abban, hogy céljaikat meg is valósíthatják, és sorsukat saját kezükbe véve aktívan alakíthatják jövőjüket. Nagy öröm számomra, mikor az emberek elmesélik, hogy mennyire szeretnek itt élni, gyermeket nevelni, dolgozni, tanulni, emberré válni.

Ez számomra a legfontosabb, ezért dolgozom. Egy szabad, minden polgárának önmegvalósítását támogató városért – hiszen Hatvan városa végső soron éppen ez! A hatvani polgárok és közös munkájuk eszenciája.

Nagyon örülök, hogy nemcsak hatvani lakosként, hanem városvezetőként is remek kapcsolatot ápolhatok azokkal, kik már eddig is sokat tettek a település fejlesztéséért, működéséért. A civil szervezetek, az egyházak, a közszolgáltatások vezetői és az állampolgárokkal folytatott beszélgetések során gyakran merült fel, hogy ideje lenne városunk honlapját az új idők elvárásainak megfelelően átszervezni, átalakítani. Hiszem, hogy amellett, hogy ünnepelnünk kell eredményeinket, folyamatosan törekednünk kell a tökéletességre, így tisztelettel arra biztatom minden kedves polgártársamat, hogy minden javaslatával forduljon hivatalunkhoz – kollégáim, s én magam is örömmel állunk rendelkezésükre. Hiszen minden észrevétel kulcsfontosságú ahhoz, hogy jelen honlap méltó lehessen városunkhoz, a benne élők elkötelezettségéhez, lokálpatriotizmusukhoz, és emellett minden más érdeklődő is tartalmas és eredményes időt tölthessen oldalain.

 

Horváth Richárd
polgármester