Menu

E-ügyintézés

Intézze önkormányzati ügyeit elektronikusan!

Önkormányzati ügyek. Mindenkinek. Bárhonnan.

Tisztelt Ügyfelünk!

Az elektronikus ügyintézés és a bizalmi szolgáltatások általános szabályairól szóló 2015. évi CCXXII. törvény (a továbbiakban: E-ügyintézési törvény) 8. §-ának (1) bekezdése alapján az ügyfél – törvény, eredeti jogalkotói hatáskörben megalkotott kormányrendelet eltérő rendelkezése hiányában – jogosult az elektronikus ügyintézést biztosító szerv előtt az ügyei intézése során ügyintézési cselekményeit elektronikus úton végezni, nyilatkozatait elektronikus úton megtenni. Fenti jogszabályi előírás alapján a Hatvani Közös Önkormányzati Hivatal az E-ügyintézési törvény rendelkezéseinek az e-Papír szolgáltatás útján tesz eleget.

Az általános célú elektronikus kérelem űrlap (e-Papír) egy olyan szolgáltatás, mely a regisztrált intézmények felé történő elektronikus, hitelesített levelezéshez, ügyindításhoz használható. Alkalmazásával az ügyfél beadványát elektronikus úton továbbíthatja a hatóság felé. A felületről csak abban az esetben lehet levelet küldeni, ha az intézmény csatlakozott az e-Papír szolgáltatáshoz, illetve a felhasználó rendelkezik Ügyfélkapuval.

A díjmentesen igénybe vehető e-Papír szolgáltatás mind az állampolgárok, mind a hivatalok számára speciális tudás, infrastruktúra vagy szoftverfejlesztés nélkül elérhető és igénybe vehető. A papír alapú levelezésnek megfelelően egyszerűen szerkeszthető felületen tudja továbbítani az ügyfél a hatóság, az eljáró intézmény virtuális postaládájába a beadványát.

Az elektronikus ügyintézés lépései:

  1. Indítsa el a szolgáltatást a https://epapir.gov.hu/ oldalról, majd felhasználóneve és jelszava megadásával (vagy az egyéb felajánlott módok egyikén) jelentkezzen be az ügyfélkapun.
  2. Bejelentkezést követően a felületen „Új levél írása” címszóval megjelenik egy új levélpapír.
  3. A „Témacsoport” és az „Ügytípus” kiválasztását követően a „Címzett”Hatvan Város Önkormányzata” kiválasztásával, s a további mezők kitöltésével a szabadszöveg szerkeszthetővé válik, mely mezőben megírhatja, hogy milyen okból fordul a hivatalhoz. Ezt követően dokumentumokat is csatolhat megkereséséhez.
  4. Kérjük, hogy amennyiben adott, jogszabály által meghatározott tartalmú és formájú nyomtatvány használatához kötött ügyet (pl.: behajtási engedély kérelem, temetési támogatás kérelem, rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény kérelem, stb.) kíván intézni, úgy az ügytípusról tájékozódjon honlapunkon a https://hatvan.hu/ugyintezes/ugyleirasok_nyomtatvanyok/ menüpont alatt.
  5. Az adott ügytípusnál található nyomtatványt kérjük, töltse le, majd értelemszerűen töltse ki. Amennyiben dokumentumhitelesítési aláírással nem rendelkezik, kinyomtatást követően a saját kezűleg aláírt példányt a mellékletekkel együtt szkennelje be. A kitöltött nyomtatványokat – például .pdf kiterjesztésű dokumentumként – az e-Papír kérelemhez „a tovább a csatolmányhoz” gombra kattintva mellékletként csatolja.
  6. Amennyiben a levél valamennyi mezője kitöltésre kerül, a kitöltött formanyomtatványok és mellékletek a kérelemhez csatolva lettek, úgy a „tovább a véglegesítéshez”, majd a „küldés” gombra kattintva küldje el kérelmét.
  7. A kérelem elküldéséről „Feladási igazolás” tárgyszóval egy üzenetet fog kapni postafiókjába.
  8. A küldeményeket a hivatalunk a Hivatali Kapuján fogadja. Amennyiben elektronikus beadványát a Hatvani Közös Önkormányzati Hivatal illetékese megnyitja, úgy erről egy újabb tájékoztató levelet (letöltési igazolást) fog kapni.
  9. Amennyiben a megnyitásról 3 napon belül rendszerértesítést (letöltési igazolást) nem kap, úgy kérjük, az adott téma ügyintézőjével mielőbb vegye fel a kapcsolatot.

 

Animációs kisfilmek,

amelyek egy-egy, a mindennapi életben is előforduló szituáción keresztül mutatják be a korábbi, esetenként időigényes vagy fáradságos személyes ügyintézés kényelmes, online alternatíváját.

Intézze hivatalos ügyeit elektronikusan!

Zöldülő város

Kedvezmények

Hírek, Információk

HATVANI HACS